IJmuiderslag, IJmuiden (vliegerspots)

Hits: 996

Locatie: IJmuiderslag, IJmuiden

Provincie: Noord Holland

Ingezonden door:

Het strand van IJmuiderslag ligt onder de rook van de 'hoogovens' in IJmuiden. Hoe je er kunt komen kan elke route planner je wel vertellen. Het strand is echt geweldig, hard, breed en groot. Genoeg ruimte om te vliegeren. Parkeren kost vanaf het voorjaar geld en hier geldt hoe dichter bij het strand hoe meer geld je kwijt bent (In de periode april tot en met september is het betaald parkeren).

De auto kan je de hele dag parkeren op het winter opslag terrein van de strandhuisjes. Deze parkeerplaats staat redelijk duidelijk aangegeven en bevind zich aan de rechterkant van de aanrijd route. Richting de boulevard en erop staan de beruchte parkeer automaten. Naast chip geld eten ze ook euro's.

Vanaf de boulevard kun je via een zig zag pad/weg bij het strand komen. Of een mega steile afgang nemen. Ga niet gelijk bij de stand opgang zitten maar loop een stukje naar links. Op deze manier hebben de overige strandgangers minder last van je en kun je meer van het vliegeren genieten. Houd in de zomer er rekening mee dat er veel badgasten kunnen zijn en je dus niet zomaar kunt gaan powerkiten. Eis je plek niet op maar pas je aan aan de situatie.

Omdat het strand van IJmuiderslag zo hard is kun je er geweldig powerkiten en lekker achter je vlieger aanglijden.

Het strand zelf is een mooi strand met voor de duinenrij een serie zandhopen   (duinen in oprichting} met daarachter poeltjes waarin vele kikkertjes zomers het leven vinden. Deze plasjes zijn een bron van leven en voedsel en geen domein voor kiters of andere toeristen. Toon respect aan de natuur en loop een stukje om ipv recht erdoor.

Op de strand opgang staat een prullenbakken maar neem toch een zak mee voor je eventuele afval. Ook is er een leuke strandtent en twee horeca gelegenheden boven aan de boulevard. Wanneer we rekening blijven houden met de andere strandgasten kunnen we wellicht nog lang sporten op dit geweldig stukje Nederlandse grond.

De redactie is niet verantwoordelijk voor de juistheid van de hier boven verstrekte informatie

{tab Foto's}

{tab Google maps}

{google_map}ijmuiderslag|width:750|height:400|border:1|border_style:solid|border_color:#000000{/google_map}

{tab Vliegerspots in Zuid-Holland}

{tab Video}

{youtube}WSkoK-Jh7Qs{/youtube}

{tab Gerelateerd}

 

{tab Aanmelden}

Weet jij een leuke vliegerspot en die wil jij delen met andere vliegerfanaten? Via dit formulier kan je dat aan ons doorgeven en wij plaatsen het op de site.

(het is niet mogelijk om via dit formulier direct met ons in contact te komen. voor vragen, suggesties of overige informatie klik dan hier)

{tab Feedback}

Heeft u aanvullende informatie over dit onderwerp die u wilt delen?
Aarzel niet en laat het ons weten. We horen het graag van u en streven er naar om de informatie die op de website te vinden is vollediger te maken voor onze gasten en leden.

{/tabs}